Als je een Android toestel hebt ken je ze wel, de cards van Google Now. Handige, nuttige informatie over alles wat Google van jou weet, afspraken, reserveringen, vluchtinformatie, evenementen, reis- en fileinformatie, enzovoorts. Je kan het zo gek niet bedenken, of Google Now biedt de informatie voordat je zelf bedenkt dat je het nodig hebt.

Een van de stukken informatie die Google Now aanbiedt, is informatie over reistijd en file informatie wanneer je ergens anders bent. Bijvoorbeeld op je werk, of op de verjaardag van je favoriete neefje. Ook route informatie over de weg van huis naar werk (en andersom) wordt geleverd.

Nu is dit allemaal leuk en aardig, maar wat als je vaak gebruik maakt van twee verschillende transport middelen? Ik heb bijvoorbeeld geen auto, en fiets binnen mijn woonplaats eigenlijk alles. In sommige gevallen ben ik lopend, of heb ik de bus, als het echt niet anders kan. Maar zodra ik een langere afstand moet afleggen, dan pak ik de fiets naar het station en daar de trein naar bestemming. Vanaf het station heb ik dan of een bus, ben ik lopend of wordt ik met geluk opgepikt door een auto.

Maar daar kan Google Now blijkbaar niets mee. In de settings kan je opgeven wat je ‘standaard’ transport middel is. In mijn geval dus de fiets. Maar zodra ik ergens met het ov heen ben, is Google Now niet slim genoeg om daar rekening mee te houden.

Waarom zou ik per reis mijn settings aan moeten passen, omdat mijn transportmiddel anders is geworden, terwijl mijn Android telefoon precies weet welke ‘activity’ ik op dat moment uitvoer. Zoals fietsen, autorijden of lopen. Via Location History weet Google waar ik ben (en ben geweest). Combineer die data met DetectedActivity van mijn Anrdoid telefoon, en pas de reisinformatie naar huis of werk daar op aan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.