Vorig jaar september kwam Dave Hakkens met het idee van Phone Blocks, een modulaire telefoon. Afgelopen januari kwam Google vanuit hun Advanced Technologies and Projects afdeling met een duidelijke technische inplementatie onder de naam Project Ara.

Modulaire telefoons klinken ontzettend interessant, simpel je scherm vervangen wanneer deze tijdens een val beschadigd is. Upgrade je netwerk module wanneer je LTE ondersteuning wilt, maar de rest van je telefoon bevalt nog prima. Op vakantie een grotere accu erin, en een betere camera voor die vakantie kiekjes.

Maar, ze kunnen nog veel verder gaan. Pak het concept van Asus, de Padfone, en combineer dat met Project Ara. Je komt thuis, koppelt je telefoon scherm los, en klikt je telefoon in je tablet, je laptop, je desktop computer of aan je tv. Vergekijkbaar met de Motorola Atrix. Op deze manier kan je altijd al je data (muziek, contacten, apps, games, enzovoorts) bij je  hebben, en gebruiken in het apparaat wat voor jou op dat moment het beste werkt.

Voor een tablet en de meeste laptops zou de hardware in de telefoon krachtig genoeg zijn, zeker voor internet, spelletjes, kijken van films en het editen van je word en excel documenten. Mocht je krachtiger hardware nodig hebben is het mogelijk om een dock te bouwen waar deze hardware inzit, zodat je voor video en foto editing meer mogelijkheden hebt.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.